Det finns ett utbrett missnöje med pensionerna och politikerna är skyldiga att svara på vad de tänker göra åt detta. Lögner om hur bra pensionärerna har det florerar med jämna mellanrum orkestrerade av politiker som försöker få det att se bra ut, ”nu höjer vi pensionerna” skanderar de och hoppas att deras lögner blir hörda. Den genomsnittliga allmänna pensionen är 13 200 kronor. För kvinnor är den endast 11 800 kronor.

Deras bulvaner talar om att pensionärerna har aldrig haft det så bra som nu, aldrig haft mer pengar, men vad de inte talar om är att allt och då menar jag verkligen allt, blivit mycket dyrare så för att kunna köpa en piggelin idag behöver du ha 7 kr medans 1971 räckte det med 50 öre alltså en prisökning med 1300% och så är det över hela linjen, så det som de köpta experterna säger är ren skär lögn. Så frågan som inställer sig har löner/pensioner ökat med 1300% svaret är enkelt NEJ!

Men om vi jämför folkets utveckling i med politikernas rent ekonomiskt så har deras löneutveckling gjort att de har minst tre gånger högre lön än en arbetare och Samtidigt har riksdagspolitikerna inför flera förmåner som t.ex. avgångsvederlag där många av dem går i pension redan vid 55 år ålder och får ett vederlag på uppemot 40 000/mån, detta är då bara en vanligt politiker, har de haft ministerpost så ligger deras ersättning mellan 60-100 00 som gäller fram tills pensionen och då ska vi komma ihåg att de inte har 40 års underlag vilket en arbetare har som då får den genomsnittliga allmänna pensionen är 13 200 kronor. För kvinnor är den endast 11 800 kronor.

Hela 42 procent av samtliga 18–29-åringar känner oro inför storleken på sin pension. I en ålder där man ska starta upp sitt eget liv med bostad och familj börjar alltså nästan hälften oroa sig för sin ålderdom och då detta påpekas så blir svaret, ja då får de börja pensionsspara. Men varför gör inte politikerna det? Varför har de skaffat sig förmåner på vår bekostnad? Varför kan de gå i pension redan vid 55 och folket måste arbeta till 67?

Det som bl. a SD föreslår med 1000 kr innan skatt är för lite och de övriga har bara smulor till pensionärerna. Här behövs stora förändringar, det behövs en skattefri pension där skatt inte börja utverkas förrän efter 20 000 kr, först då kan pensionärerna njuta av ålderns höst även om de inte kan gå i pension vid 55 som de tärande politikerna gör.

Så om pensionärerna går samman, om pensionärsorganisationerna slutar att gå statens ärende, om facken börjar agera för sina fackligt anslutna medlemmar, så kan detta bli en verklighet för nu måste det hända något.